Verbanddoos advies

EHBO Pictogram 
Binnen de Arbo-wet bestaan geen richtlijnen voor het aantal verbandkoffers dat er binnen een bedrijf aanwezig moet zijn. De wetgever gaat ervan uit dat de Arbo-dienst van een bedrijf deskundig genoeg is om dit voor het bedrijf te bepalen.

Let op: de eindverantwoording ligt bij de werkgever.

Binnen de Interne Instructie Arbeidsinspectie van 19 september 2003 wordt wel een richtlijn aangegeven. In paragraaf 3.2 BHV organisatie wordt vermeld dat in de praktijk binnen 3 minuten interne hulp geboden moet kunnen worden. Op basis hiervan is het mogelijk om per gebouw te berekenen hoeveel koffers er aanwezig moeten zijn.

Als richtlijn voor de keuze welke verbanddoos voor uw situatie het meest geschikt is zijn vind u onderstaand enkele adviezen.

- Voor particulieren en ZZP-ers:   EHBO-, Basis of B verbanddoos
- Voor afdelingen tot 10 personen:   Basis, B of BHV verbanddoos
- Voor afdelingen met meer dan 10 personen:   BHV of A verbanddoos
- Voor afdelingen met meer dan 25 personen:   BHV - XA verbanddoos
 
Een goed alternatief voor een verbanddoos is het Cederroth EHBO paneel.
Dit is een overzichtelijk EHBO paneel waarop de meest gebruikte eerste hulp producten snel en eenvoudig toegankelijk zijn.
  
 
Al onze BHV verbanddozen voldoen aan de richtlijnen van Het Oranje Kruis. Er zijn door ons diverse uitgebreide BHV verbanddozen samengesteld zodat er voor meerdere branches al een geschikte verbanddoos beschikbaar is.
HEKA verbanddoos BHV-basis (Oranje Kruis 2011)
Tevens is het te adviseren dat er naast de BHV en A verbanddozen nog een aantal algemene (basis-) verbanddozen geplaatst worden van waaruit de niet BHV-ers kleine verwondingen zelf kunnen verbinden. Op deze manier blijven de BHV verbanddozen compleet en komt de BHV-er nooit voor verrassingen te staan.
 Salvequick pleisterdispenser 2011 (basic) 


Wij adviseren om naast de verbanddozen een pleisterdispenser te gebruiken, immers, de pleister is het meest gebruikte artikel uit uw verbanddoos. Zo blijft uw verbanddoos compleet en hygiënisch.AKLA pleisterdispenser Square / blauw
 


€ 900,00 .......
 

dit is het bedrag dat de arbeidsinspectie als boete kan opleggen bij niet voldoende aanwezige verbandmiddelen. Toch zonde als u deze boete moet betalen omdat u uw BHV zaken niet goed op orde heeft, controleer daarom tijdig uw verbanddozen... 
 
Heeft u vragen over het aantal verbanddozen en/of welke type verbanddozen voor uw situatie het beste geschikt zijn? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag.
 

Wij leveren een uitgebreid assortiment van de meest gebruikte verbandsets.
 • Ruim assortimentRuim assortiment
  uit voorraad leverbaar
 • Snelle leveringSnelle levering
  voor 16:00 besteld
  morgen in huis
 • Gratis verzendingGratis verzending
  vanaf 250,00 excl. btw
 • Verbanddoos adviesVerbanddoos advies
  wij helpen u daarbij
 • Gratis downloadGratis download
  van de controle lijsten
 • Heeft u vragen?Heeft u vragen?
  bel +31 88 730 5800

  Werkdagen 08:30 - 17:00
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen en updates!

Navigatie