HACCP produkten

Volgens het Bedrijfschap voor Horeca en Catering moeten levensmiddelenbedrijven werken volgens de HACCP principes om te voorkomen dat mensen ziek worden van eten en drinken. HACCP is de afkorting voor Hazard Analyses Critical Control Points en is wettelijk verplicht in de gehele Europese Unie. In het kort komen deze HACCP principes op het volgende neer:

- Ga na welke risico´s er zijn op het gebied van voedselveiligheid.
- Neem de juiste maatregelen om deze risico´s te beperken.

HACCP is geen tastbare handleiding met voorschriften, maar een systeem dat op 7 principes gebaseerd is. Bedrijven moeten dit systeem toespitsen op hun eigen situatie. Ze geven daarbij zelf aan waar en in welke fase van de productie-en/of distributieprocessen er gevaren voor de gezondheid van de consumenten zouden kunnen ontstaan. Ook leggen zij vast welke maatregelen er genomen worden om bedreiging van de gezondheid van de consument te voorkomen, welke controles uitgevoerd worden en wat de resultaten zijn.

Kortom: HACCP is een preventief systeem dat door bedrijven zelf moet worden uitgevoerd. Door de gezondheidsrisico's in bereidings- en behandelingsprocessen op te sporen en deze vervolgens beheersbaar te maken, wordt de veiligheid van het product verhoogd.

EVAC heeft een groot aantal blauw detecteerbare producten die geschikt zijn voor de voedingsverwerkende industrie.
U vindt deze verspreid door onze website maar u kunt deze ook snel vinden door gebruik te maken van het Zoeken veld boven in de website. (type HACCP of blauw voor visueel detecteerbare producten).
 • Ruim assortimentRuim assortiment
  uit voorraad leverbaar
 • Snelle leveringSnelle levering
  voor 16:00 besteld
  morgen in huis
 • Gratis verzendingGratis verzending
  vanaf 250,00 excl. btw
 • Verbanddoos adviesVerbanddoos advies
  wij helpen u daarbij
 • Gratis downloadGratis download
  van de controle lijsten
 • Heeft u vragen?Heeft u vragen?
  bel +31 88 730 5800

  Werkdagen 08:30 - 17:00
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen en updates!

Navigatie